2013. november 11., hétfő

Egy újabb körömerősítő próbálkozás

Sziasztok!
Már többször is említettem, hogy nem maradnak meg a körömlakkok a körmeimen, ráadásként még gyengék is - hamar betörnek, repedeznek és hasonlóak.



Nagyjából fél éve használom ezt a körömerősítő párost, úgyhogy a mai bejegyzésben kicsit mesélnék ezekről a lakkokról.
Ez a két körömerősítő lakk kifutó Essence termék, - habár a mostani kínálatban is vannak hasonló darabok. Ezt a duót még annó a Rossmannban vettem, csupán 200 forintért. Azóta szinte csak ezt használom alaplakként minden lakkozásomhoz - 10 alkalomból minimum 9szer, szóval hatalmas ritkaság, ha másért nyúlok - és ahogy a képeken is láthatjátok, már több, mint a fele hiányzik. Mostanra már kezdenek beszáradni, úgyhogy lassan váltanom kell s gondoltam írok róluk pár sort előtte.




Az első lépés a narancssárga mintás erősítő lakk.
Amit ígér: erősíti a körmöket a benne lévő nylon rostokkal és elősegíti azok növekedését.
Használata: vidd fel vékony rétegben, majd fedd le a másik körömlakkal.



A második lépés a rózsaszín mintás fényesítő lakk.
Amit ígér: védőlakk, amely lefedi az első lépésben felvitt nylon rostokat, így erősítve körmeidet.; fényes, természetes végeredményt biztosít.


Összességében csupán annyiban érzem az erősítő hatását, hogy nem töredezik lemezesen a körmöm, de időről-időre ugyanúgy betörik a széleken. A második lakk felvitelénél tányleg látható a fényesség, de miután megszárad érezni lehet a körmöm felületén az érdességet, amit az elöző réteg okoz. Vegyesek az érzéseim...
Végszó: Nem egy rossz párosítás, de nekem annyira nem használt, mint azt szerettem volna - viszont ennyi pénzért igencsak megérte kipróbálni.


Elődje: SHE körömerősítő lakk (bejegyzés róla ITT)
Utódja: Az ikonikus Rimmel körömerősítő lakk.



Ti kipróbáltátok ezt a két Essence lakkot? Van jól bevált körömerősítő praktikátok?
Mulberry

5 megjegyzés :

  1. Én lassan egy éve az Avon Nail Expert gélhatású körömerősítő alaplakkját használom, és azóta bivalyerősek a körmeim. Pedig előtte olyanok voltak mint a papír, hajlott, szakadt, tört. Most pedig szépek, vastagok, nem hajolnak, és extra hosszúra meg tudom növeszteni őket! :)

    VálaszTörlés
  2. P.shine tuti jó lenne neked.
    Ilyen párosom van de Mavala markában. Ez annak jó akinek szép erősek már a körmei. Rimmel nekem is megvan de a rózsaszín mikroglitteres verzióban. Az jó de csak p.shineal működik nálam.

    VálaszTörlés
  3. Körömtöredezésre leginkább az Eveline S.O.S körömerősítője vált be. Elsőre elég kellemetlen illata van, viszont nagyon hatásos. Naponta kell egy réteget felvinni belőle, majd a harmadik nap lemosni, pihentetni majd újra az egész.
    Kb. 1 hónap volt míg totálisan rendbe hozta, pontosabban megerősítette a körmeim és nem mellesleg baromi gyorsan nőt is. Szóval én bátran ajánlom, több változata is van én erre esküszöm. Rossmannban (a körömlakklemosók és ecsetek környékén) 900ft körül mozog az ára, de sűrűn akciósan is kapható.

    Bocsi, a hosszú ömlengésért :D

    VálaszTörlés
  4. Én is a P.Shine japán manikűrt javasolnám, nagyon jól erősíti a körmöket! Én is használtam és bevált, viszont sajnos ennek hatására sem maradt meg a körmeimen a körömlakk, ezért váltottam a gél lakkra.

    VálaszTörlés
  5. P.Shine!
    Nekem és sok olvasójának is Ani (smink és köröm) ajánlotta, igaz türelem kell hozzá, nem egyik napról a másikra látható a hatása, plusz használok alaplakkokat is, ezekből a Butter London alapozólakkja vált be a legjobban.
    Nálam nem volt gond a körömlakkok tapadásával a P. Shine miatt, de ezt olvastam máshol is nem csak Pancsi kommentjében, ez érdekes...vajon mi lehet a kiváltó ok ?

    VálaszTörlés