2012. május 19., szombat

A vörös körömlakk

Nem, nem volt véletlen a névválasztásom. Az egyik kedvencemről kapta a blog a nevét, méghozzá a vörös körömlakkról. Szerintem minden nő tulajdonában van legalább egy darab, hiszen ahány féle - annyi szín.


Tudtátok, hogy a körömfestést az 1920-as években a francia sminkmester, Michelle Ménard népszerűsítette, azonban csak lassan vált felkapottá. 1927-ben a Max Factor egy körömszínezőt dobott piacra. Az apró porcelán üvegcse egy olyan krémet tartalmazott, mely a körömbe dörzsölve egy természetes rózsaszín árnyalatot adott a körmöknek.


Szerencsére ma már nem kell dörzsölgetni, csupán a hatalmas színválasztékból kiválasztani azt, amemyiket szeretnénk viselni.




Minden sminkmárka kínlatában találhatunk vörös körömlakkokat:


Nekem hét darab van a tarsolyomban s mindegyik más valamilyen módon. Lássuk:
igen, 5 db van a képen
Lacura az Aldiból van és rossz. Azért lett megvéve, mert kellett egy körömlakk a nyaralás közepén. Arra a pár napra tökéletes volt, mostmár inkább nem használom.
Rimmelt egy újsághoz kaptam ajándékba és imádom. Nagyon szép színe van, habár az állaga kicsit sűrű, de el lehet dolgozni.
A Miss Sporty lakkja nem a kedvencem, ez egy sötét vörös - bordó szín, a Thinker lakkjánál világosabb.
Elől a H&M duo lakkja. A kéknek gyönyörű színe van a vörös pedig piros és narancs között ingázik, attól függetlenül, miképp éri a napfény. Meglepő módon, egész tartós ez a duó lakk.
Az AVON-os is már jóideje megvan, szeretem a színét, de több rétegben kell felvinni, hogy jó legyen. A pontos színmegnevezés: 120 - real red.

És akkor végül a hetedik, egyben a legújabb lakkom:
Látszik az ujjlenyomatom, hoppá. :)
Beleszerettem az üvegcsén lévő mintába. Egy True Lover gyönyörűen csillogó vörös lakk, melyre egy 100Ft-os boltban bukkant rá anya és elhozta. Egyszerűen imádnivaló. Nagyjából 3 napot simán kibír, ha még egy kis toppert is teszek rá, még tovább.

Ezek után mondja bárki, hogy ami olcsó az nem feltétlenül lehet jó.
bár enyém lehetnétek 

Nektek van vörös körömlakkotok? Mennyi és miért szeretitek?
Mulberry

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése