2012. június 25., hétfő

Bikini és napsugarak

A mai rossz idő ellenére, eljött a strandolás és a napozás ideje. Azonban nagyon oda kell figyelni, hogy le ne égjünk!


Szerencsére nagyon sok naptej és napolaj közül választhatunk a piacon, de a fényvédő faktor száma nem árt, ha magas, hiszen ezáltal véd a káros sugaraktól. 

Az arcom, az orrom és a vállam nagyon hajlamos a leégésre, szóval ez a három terület az, amit többször is lekenek egy-egy napozás, strandolás alkalmával.

Egy jó könyv, napvédő krém, napszemüveg és szájfény, máris kezdődhet a strandolás!
Naptej vagy napolaj?
Én idén ruháztam be elöszőr egy napolajra, eddig csak naptejet használtam, abból is 20-30 faktorosat. Régen a napolajak ilyen 2-5 faktorosak voltak és nem a védelem volt a feladatuk, hanem inkább színt adtak az embereknek. Naptejből van flakonos és spray-s verzió is, szerintem ez emberfüggő, kinek melyik tetszik vagy jön be jobban.
Napozás utáni krémet lehet a - nem feltétlen - leégett bőrre kenni. Hűsít és táplál.

Smink a strandon? Miért is ne?
A vízpart mellett nem feltétlen kell kisminkelni magunkat, de ha már megtesszük, akkor ne essünk túlzásokba. Ha nagyon fontos, akkor egy vízálló szempillaspirál és/vagy egy szintén vízálló szemveruza vagy (filces) tus, esetleg valami fényvédős ajakápoló is bőven elég. És miért vízálló legyen a sminkük? Lehet nem akarunk elmerülni a medencében, de ha egy virgonc gyerkőc lepacsál minket, akkor se menjen tönkre a sminkük.


Inspirációnak a következő videót mutatnám meg nektek:


A nagy fürdőruha körkép
Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, de én igencsak bikini párti vagyok. Kiskoromban úsztam, akkor jobban preferáltam az egyberészes úszódresszeket, mert jóval praktikusak voltak.

Manapság már a fürdőruhákból is hatalmas nagy választék van. Összeszedtem minden típust, ami előfordulhat a boltokban. Nem akarom ecsetelni, hogy éppen melyik kinek áll jól, mivel minden típúsból megtalálhatjuk azt, ami jól áll rajtunk.

A már említett egyberészes fürdőruha. Ezek elsősorban a sportoláshoz, mozgáshoz praktikusak, másrészt nem hívják fel a figyelmet a test kevésbé tökéletes domborulataira.
Manapság viszont ezeket a klasszikus darabokat izgalmas kis részletek tudják feldobni.
Az általánosabb fajta egyberészesek.

A változatos és hatásos "egyberészesek"


Nem meglepő módon, többféle átmenet is van az egyberészes fürdőrüha és a bikini között. Az egyik, a tankini lenne. Röviden jellemezni úgy tudnám, hogy egy top és a hozzá illő fürdőruha alsó párosa lenne. Ezt a fajta fürdőruhát a leginkább kismamákon tudnám elképzelni, mivel ugyanúgy lehet benne napozni, mégsincs a babapocak közvetlen napfényneki kitéve.

A másik átmenet az újkeletű trikini lenne. Röviden összegezve egy nem teljes, egyberészes ruha vagy egy összekötött bikini. Igazából nem értem miért jó egy olyan darab, amiben nem lehet szépen egységesen lebarnulni, de tény és való, nagyon sok változatot láttam már belőlük.


És végül a rendes bikini. Én mindig is kék, sötétkék, illetve fekete bikiniket hordtam; egyre idősebb lettem, annál inkább sötétebbe ment át a ruháim színe. Azonban idén nyárra beújítottam egy gyönyörű sötét smaragdzöld bikinit a H&M-ből. Természetesen külön össze kellett párosítani a darabokat, hogy passzoljon, de ez egyáltalán nem baj, sőt... rühellem az olyan garnitúrát, ahol egybe adják a felsőt és az alsót. Meglepő vagy éppen nem meglepő módon, nem minden ember van úgy kitalálva, hogy ha felülre S-es vagy L-es méret kell, akkor ez implikálja azt, hogy alulra is S-es vagy éppen L-es méret kell. (Biztos vannak olyanok, akiknél ez így van, de én nem vagyok ilyen.) Amikor megtalálom a megfelelő bikinit, akkor azt akár 2-3 évig is tudom hordani anélkül, hogy egyszer is megunnám. 
Annyi minta, stílus: merevítős, pántos, pántnélküli felső. Alsó lehet megkötős, sima, tanga, kisnadrág.
 
És akkor a férfiakról is egypár szó, illetve kép.
A férfi fürdőruhák is változáson estek át. A strandokon csak ritkán látni a fiatalabb generációt fecskében. Néha - néha egy boxeres sráccal összefuthatunk, de a most menő / kedvenc darab a susogós nadrág. (Megértem miért, nekem is van egy és én is imádom.)


Szóval, íme a bikini körkép. Mindenki megtalálhatja a saját kedvencét.

Nektek milyen fürdőruhátok van? És mit használtok leginkább naptejet vagy napolajat?
Mulberry

1 megjegyzés :

  1. Naptejet szeretek használni, azok közül is a Niveáét.
    A kék pánt nélküli bikini nagyon megtetszett. :)

    VálaszTörlés