2016. november 17., csütörtök

LELTÁR #2 | Szemhéjpúder alapok, amiket eddig használtam

Sziasztok Lányok!
Arra gondoltam, ma megmutatom az eddig használt szemhéjpúder alapjaimat.



A továbbiakban a fenti termékekről és plusz egy "termékcsaládról" is olvashatsz.


Nagyjából tavaly óta keresek jó kis szemhéjpúderalapot. Nálam akkor , ha itthon is elérhető és nem drágább 3000 forintnál - habár a legjobb, ha már a 2300-2500 forintot sem haladja meg. Ilyen elvárásokkal eléggé nehéz kifogni jó termékeket.


Az első, amit jó pár éve használok, az az AVON egyik ezeréves habos alapozója. Idejét sem tudom, mikor vettem/kaptam ezt, de az biztos, hogy több mint 6 éve. És tudom, undi hogy még a mai nap is használom, de ha egyszer működik és van még benne? Ráadásként semmi kellemetlen szaga sincs és nem irritálja a szememet. Az utóbbi években az AVON előrukkolt egy szemhéjalappal, de eszem ágában sem volt (most sem) lecserélni rá. Az utóbbi időben már az ELF korrektor ecsettel szoktam kiszedni a terméket az üvegtégelyből - a fényképen láthatjátok is. Ezzel 8-10 órán át tökéletesen a helyén maradt a szemsminkem és voltak napok, amikor tovább is kellett és nem volt ronda a kopás. 
(Tudom, undi, de számomra jól bevált.)




Egy ideje már le szerettem volna cserélni, ezért megrendeltem az iparfümériánMakeup Revolution I ♥ Makeup Eye Primer-ét. Nem is ragozom tovább, ez egyáltalán nem vált be. Használtam, de kb 3 óra elteltével teljesen elmászott a szemsminkem. Azonban, ha erre az elmaszatolódott sminkre tettem még egy réteg szemhéjpúdert, az már bírta vagy 5-6 órán át. (Ezért nem dobtam ki az előző AVON terméket.)




Teszek gyorsan még egy említést a Maybelline Color Tattoo krémes szemhéjfestékekről is. Ezek gél állagú, krémes szemhéjfesték,ek mely intenzív színeket és hosszan tartó viselhetőséget ígér - akár 24 órán át tartós. (Ez ugye erős túlzás, a 12-t sem bírják már.) Azonban mindenhol azt hallani/olvasni, hogy ezek a legszuperebb szemhéjsmink alapok. Számomra nem. Ezen most nem szeretnék sokat lovagolni, de sem önmagukban, sem pedig alapnak nem tudom használni őket mert nem tartják meg a festéket. (Ha meg kell alá alapot tenni, akkor nem ezek az alapok...) Megvan a bronzos, a türkizkék és később beszereztem még a burgundit és ha bevált volna, akkor valószínűleg a rózsaszínt és a taupe-ot is megvettem volna.

Ez egy régebbi kép, amikor még nem volt meg a burgundi testvérük...

Viszont egy kis pozitívummal szeretném zárni a bejegyzést, amit nevezhetek "A bevált alapomnak", ami nem más, mint az Essence új I love colour intensifying szemhéjpúder alapja. Amit ígér: krémes állagú, halvány rózsaszín szemhéjalapozó, mely fényesebbé, intenzívebbé és tartósabbá tesz minden szemhéjfestéket. És tényleg. Sok jót hallottam már az Essence I love stage szemhéjalapozójáról, de nem vettem meg; viszont ezt az újdonságot mindenkinek ajánlani tudom. 



Mutatok is egy "swatch-ot" róluk:




Sokat kérdeztem magamtól, hogy régebbi Glamour-napokon miért nem vettem meg az Artdeco szemhéjalapját, hiszen csak jókat hallani róla. Erre egyszerű magyarázat van, az hogy elfelejtettem és kupon nélkül nem akartam beruházni rá. Kami által javasolt Etude House Proof 10 szemhéjalapról is rengeteg jót hallottam, de sosem szántam rá magam a rendelésre. Még gondolkodtam a Catrice Prime and Fine-ján is, de végül az Essence mellett döntöttem, főként mert csak az volt a DM-ben. :D


Ti mit használtok szemhéjpúder alapozásra?
Van kedvenc, jól bevált terméketek?
Mulberry 

2 megjegyzés :

  1. Az Etude House-t még mindig tartom, de amúgy a NYX-et is szeretem, de nem a tégelyeset, hanem a HD-t, ami applikátoros :D Az a kategória, ami sosem fog elfogyni, több, egy éve használom minden nap, és még mindig van benne, nem hiszem el :D

    VálaszTörlés
  2. A Catrice nekem nagy favoritom, már két éve ezt használom. A CT-k rajtam nagyon tartósak, 14-16 órát is kibírnak, pedig kimondottan olajos a szemhéjam. Az UD PP is nagyon jó, de annak horror az ára, a Catrice meg ugyanazt tudja kis túlzással. Az Essence-től még az előző I love verziót használtam, abból anno elfogyott kettő is, nem volt rossz. Ja, még CT-hez: próbáld egy réteg púderrel alapozni a bőrödet, azon sokkal tovább tart majd. ;)

    VálaszTörlés