2013. május 29., szerda

Tusok harca: Manhattan, Essence, Catrice és Sleek

Sziasztok!
Ma a tusaimat fogom megmutatni Nektek!



Ugyan volt már egy tusos bejegyzésem ITT, de azóta már több darabbal is gazdagabb lettem.
Életem legelső tusa, egy Miss Sporty fekete mártogatós darabja volt - a fekete hupikék kupakkal, ha még kapható, - amit egy barátnőmtől kaptam, mert ő nem tudta használni. (Egyébként én sem és lehettem vagy 14-15 éves akkor...) A hosszabb története a következő lenne: nagyjából kétszer próbáltam kihúzni vele a szememet, melynek a végeredménye az lett, hogy az egész a szemembe folyt és hasonlók. Aztán a magyar tanárnőm kitalálta, hogy készítsünk a kötelező olvasmányokhoz rajzot zsírkrétával, színes ceruzákkal meg tussal. Ti tudjátok milyen bonyolult (na meg mennyibe kerül egy jó tus...) rajzoláshoz? Gimi végén mondtam el neki, hogy sminkes tussal készítettem az összes ilyen rajzomat, ő meg csak nevetett a kreativitásomon... (mondanom sem kell, hogy a szememhez sohasem használtam ezután, na de ezelőtt sem)


Zselés tusaim:




Most, hogy nagyobb vagyok azt hinném, hogy komoly megfontolás után vettem életem első rendes és jó tusát. De nem így volt. (Miért is lenne így? :D) Volt egy 50%-os Manhattan kuponom, amit fel kellett használnom és ez a fekete zselés tus tűnt a legjobb vételnek. Megvettem, majd nem használtam aztán pár hónappal később már megjött a kedvem hozzá (na meg egy cuki ecset sem ártott...) Azóta a hű társam, melegben-hidegben lerobbanthatatlan, de nem kell agyondörzsölni a pamaccsal, szépen lejön és nem vízálló (nincs is ráírva, csupán tapasztalat :D). Én nagyon megszerettem, mióta megvettem azóta nyúzom és még annyi van benne, hogy évekig bőven elég lesz.


Épp kapóra jött a Catrice legutóbbi szortimentváltása, mert így 2 féle tusra is szert tehettem. Az egyik a képen szereplő barna zselés tus lenne. Én ezt inkább hívnám habos tusnak az állaga alapján, mivel nagyon puhácska, de még így is használható csak óvatosan kell belemeríteni az ecsetet. Szép finise van és tényleg alapdarab, tartós.



Végezetül jöjjön a legutolsó vásárolt tusom, ami szintén egy Manhattan darab. Vízállónak van írva, de ez nem így van, metál lila színű zselés tus. Akciósan futottam bele és annyi pénzért nem hagyhattam ott, s ráadásként ehhez ecset is járt, ott van a tetején. Kicsi, és nem a ferde változat, de ezzel is jól fel lehet venni. Én eddig csak a ferdével használtam zselés tust, ez a forma fura és idegen volt, de egy-két használat után megszoktam és megszerettem. Lehet veszek majd egy ilyen kinézetű rendes méretű tusecsetet, de ez még nagyon a jövő zenéje.
(Ilyesmi tus van a Rimmel és a MakeUpAcademy kínálatában is...)

Hagyományos tus:





Mivel szerettem volna egy barna tust, megvettem a Catrice Cucuba kollekciójából a barna mártogatósat - ez hamarabb volt, mint a szortimentváltás. Nagyon féltem ettől, mert hát... régi rossz élmények és emlékek. De csalódnom kellett, méghozzá pozitívan, ugyanis ezzel nem tapasztaltam olyat mint a korábbi próbálkozáskor. Nem rossz darab, csupán nem áll annyira kézre, mint a többi, de azért már eléggé fogyóban van. :)



01: a mártogatós Catrice
02: metállila zselés Manhattan
03: barna zselés Catrice
04: fekete zselés Manhattan

Filces tusaim:





Többszöri használat után jött a filces tus ötlete, melyet egy kétvégű Essence darabbal ki is pipálhattam. Eleinte azért a zseléshez nyúltam, de végülis ez sem egy rossz darab, csupán vízszintesen kell tárolni, mert különben elfolyik a benne lévő anyag (tapasztalat...). Lehet vele véköny illetve vastagabb vonalat is húzni, viszonylag tartós is és szép pigmentált. Szerintem a többi Essence tus is hasonlóan jó minőségű, ezt is csak ajánlani tudom. Egyetlen gondom a filces tusokkal, hogy nehéz belőlük barnát találni - ami ugye természetes szín lenne, nem olyan feltűnő, mint a fekete, - de egy trednkiadás (Cherry Blossom Girl) keretein belül lehetett ilyet venni, amivel akkor nem éltem ezzel a lehetőséggel.

A másik egy Catrice zöld filces tus lenne, ha már nem sikerült színes zselés tust készítenem. Meg kell mondanom, egész jól mutat a zöld szememmel és ez tényleg lerobbanthatatlan. Nem vízálló, de nem hozza le a szemfestéklemosó, így mikor ezt használom másnap is "kell" tusvonalat húznom. Nagyon durván pigmentált, de ugyanilyen jó kis színe is van. Kapható még fekete, szürke és kék színben is. És ha már a színes filces tusoknál tartunk, akkor megemlítem a Sleek lila filces tusomat is. Már volt róla teszt a blogon ITT, de itt is megmutatom és írok róla. Első használatkor inkább fekete volt, majd többszöri használat után már tényleg látható a szép lila színe. Tartósságával nincs baj, kis különleges darab.




A használatuk alatt nagyon sokat tanultam a különböző fajtájú tusokról, illetve magamról is. Mint például, reggel fél hét körül nem szabad tusvonalat húznom, pláne nem a filcessel. :D Ha nagyon kell, akkor zseléssel, de nagyon néha előjön a panda effektus. Inkább magammal viszem és napközben felteszem, minthogy reggel pamacsoljak vele. 
Viszont hangulat és időfüggő, hogy melyiket választom. Ha van még majd fél óra az indulásig, akkor zselés, ha csak tíz perc, akkor a filces tus nyer. Nagy ritkaság a mártogatós, de azért az is fogy rendesen.

Ti használtok valamilyen tust? Van kedvencetek vagy csalódtatok valamelyikben?
Mulberry

2 megjegyzés :

  1. Nekem a Maybelline gél állagú kis tégelyese a kedvencem, de az Essencek is jók :) Az Nyc tusfilceit nem igazán szerettem :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még nem próbáltam Essence-t, de csak jót olvastam róluk. :) Igazából a facebook oldalukon hirdetett egy lány, hogy eladna pár dolgot, akkor kinéztem magamnak a színes zselés tusokat meg körömnyomda lapocskákat, de mire kifizettem volna, addigra már eladta másnak. Úgyhogy végül nem lett színes Essence tusom...
      Nem próbáltam még a NYC tusait, nekem a rúzsuk, szájfényük és az ajakfilcük jött be nagyon. :)

      Törlés