2015. április 23., csütörtök

NOTD: Az első water marble próbálkozásom

Sziasztok Lányok!
A mai forduló témája az orgona/orchidea. Nekem erről rögtön a lila több árnyalata ugrott be, így a manikűröm is ebben az témában készült, illetve kipróbáltam egy technikát.
 
 
A tovább után láthatjátok, hogy sikerült. :)

 
Mindig nézegettem a csodaszép mintákat, s tudtam, hogy ki fogom próbálni egy napon. Ez a nap most érkezett el. :)
 
Ugyan majd még ki kell tapasztalnom, melyik lakkokat lehet használni a water marble technikához, mert ez a sötét lila nem volt elég folyós állagú hozzá. Amúgy nagyon jópofa a készítés menete, hiszem egy kis vízbe kell csepegtetni a körömlakkokat, majd fogpiszkálóval mintát rajzolni s végül a körmöt rátenni a kiválasztott minta részletére, a fölösleget pedig fülpiszkálóval vagy a fogpiszkálóval leszedni. A minta hamar megszárad és nagyon változékony lesz, attól függően milyen sorrendben és milyen mennyiségben csöpögtetünk a körömlakkokból.
 



  

Felhasznált lakkok:

- Flormar: SuperMatte - M120
- Flormar: Matte - M01
- Rival de Loop: Holo - #03 cute candy
- Golden Rose: 3D Glaze Top Coat - 09

Az első próbám a középső ujjam volt, aztán a mutatóujjam, itt a sötét lila volt az alap, erre jött a fehér és a holo. A mutató ujjamhoz már a holo lakk volt az alap és erre jött a másik kettő. Lehet nem lett tökéletes, de szerintem ahhoz képest, hogy ez volt az első, egész jól sikerült. :) 

 
A többiek munkái:



 
 
Nektek hogy tetszik?
Próbálkoztatok már a water marble technikával? Milyen lakkokat használtatok hozzá? 
Mulberry

10 megjegyzés :

  1. Eddig csak egyetlen egyszer próbálkoztam a water marble technikával, A england és Colour Alike lakkokat használtam hozzá : http://bottledcolours.blogspot.hu/2014/11/water-marble-england-es-colour-alike.html Kicsit nyomi lett, és valahogy mindig előbb nyúlok a nyomdalemezek felé, mint a kis vizesedényért..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is rákaptam mostanában a nyomdázásra - meglepő milyen egyszerű, habár a kulcsa a jó lemez... Az Essence szettet még pár éve vettem, kipróbáltam és nagyon szörnyű volt, aztán rendeltem pár noname lemezt és láss csodát, szuperül működnek. Most a MoYou-ra leszek kíváncsi. :)
      Én még szeretnék próbálkozni a water marble technikával, mert nem tűnt nehéznek csak meg kell találni a jó körömlakkokat hozzá. Egyébként nagyon szép lett a linkelt körmöd. :)

      Törlés
  2. Úgy látszik, hogy a water marble népszerű ebben a fordulóban. :)
    Nagyon szép lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezen meg is lepődtem és köszönöm :)

      Törlés
  3. Látom sokan próbálkoztatok a water marble-vel :) nagyon szépséges lett a tiéd is! Egyszer már össze kéne szedni magam és kipróbálni.

    http://probablyme.hu

    VálaszTörlés
  4. Klassz kis water marble lett, tetszik! :) Én is használtam a Rival de Loop liláját ebben a fordulóban ,gyönyörű :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Rival de Loop instant szerelem volt első látásra <3 :)

      Törlés
  5. Szépek ezek a lilák és a minta is jól sikerült. :)

    VálaszTörlés