2013. április 9., kedd

Glamour-napok áprilisban: előkészületek

Csupán pár éve volt elöszőr áprilisban a Glamour-napok, ami számomra azér is különleges, mert akkortájt van a születésnapom - és néha bizony egybeesik a kettő. Az elöző shopping-napokról is írtam, s most is írnék pár sort, hasonló tematikával, mint korábban.


Lássuk is az előkészületeket, avagy miket nem árt tisztázni magunkkal.
Érdemes egyszerűen felöltözni, nagy táskát vinni (benne víz és egy kis nasi) és kényelmes cipőbe bújni, emellett még szerintem ildomos otthon végignézni a kuponokat és kivágni előre azokat, ahova biztos be fogunk nézni - meg, ahova még gondoljuk, hogy betérünk. Én egyszerűen rühelem, mikor a sorban előttem álló hölgy előveszi a kuponfüzetet és ott kezdi el kitépni a megfelelő kupont. Ugyan nem minden esetben, de általában ilyenkor az eladóknál van olló és hamar készen is vannak a kivágással, de lehetne felkészülten érkezni. (Ez alól azok csak félig kivételek, akik ollóval készülnek... Ők legalább már sorbanállás közben tudnak vagdosni...) Én mindig külön-külön (általában a bevásárló központok alapján) teszem  csoportba  a kuponokat és előre eldöntöm, mikor merre megyek.
Ha valami központi helyen lévő plázába (pl. Westend-be) szeretnék vásárolni, akkor arra a péntek délelőtt a legjobb - akkor ugyanis kevesebben vannak.
Éljen az egyetemista életmód, szabad a péntek délelőttöm... 
Ilyenkor szeretek céltudatosan közlekedni és csak olyan helyre megyek be, ami csak ott van - vagy máshol tőlem nagyon messze lenne (pl: Flormal, Marrionnaud). Ezután mehetünk a többi, útbaeső plázába - lehetőleg kifelé a belvárostól vagy amerre később dolgunk lesz.
Általában még a szombatomat szoktam beáldozni a városban való shoppingolásra, de akkor sem a hatalmas plázákba sétálok, hanem csak a kissebbekben (pl: Corvin vagy Allee, akár voltam ott pénteken-akár nem...)

És persze ilyenkor sem szabad elfeledkezni pár dologról:
- Nem csak ilyenkor tartom azt, hogy csak azért mert van kedvezményes kuponom, nem kell az egész boltot felvásárolni, csak azt, amire feltétlenül szükség van vagy már régóta kinéztük magunknak. 


- A kínálatot a Glamour napok előtt érdemes átnézni, ha van rá lehetőségünk, Akkor nyugodtan fel is tudjuk próbálni, hogy másnap/harmadnap csak le kelljen akasztani a fogasról és aztán beállni vele a sorba. Vagy olyan dolgot kiválasztani, amihez nem kell feltétlen próbafülkés sorbanállás (ld sapka/sál és társai).




Legutóbbi Glamour-napokon történt meg velem a következő eset:
Anyuka, apuka, pár éves gyerek és babakocsi. Ők álltak előttem a próbafülkéknél és mikor anyuci végzett, rögtön babakocsistul elgázoltak... volna, ha nem ugrom ki a sorból a karfák közé a falhoz. Innen üzenném - nem feltétlenül csak - Nekik, hogy maradjunk emberek és ne játszunk a mások idegeivel. Kedvem lenne ilyenkor visszaszólni és a harmadik ilyen után, már tényleg nem lesz mit tenni. Szóval, ha ezt a kuponozást családi programként akarjuk kezelni, legyen. DE FIGYELJÜNK ODA MÁSOKRA IS! Be lehet állítani apukát a pénztárhoz a sorba, de illik elnézést kérni attól, akinek nekimegyünk, rálépünk a lábára vagy fellökjük. Az, hogy felsegítsük vagy valami, már szinte nem is lényeg - ilyeneket már el sem vár az ember.
Remélem most nem lesznek hasonló tapasztalataim, de ha igen, akkor előre is elnézést kérek attól, akire rá fogok szólni - nem feltétlen szép szavakkal. 

Csupán ennyit szerettem volna mondani s most megmutatom az én listámat, hogy mit is fogok mindenképp megnézni magamnak:
- Ruházat: C&A, H&M, New Yorker, Orsay, Tally Weijl és esetleg a Mango, Calzedonia.
- Sminkek terén:
--- Westendben: Flormar, Rossmann, esetleg Marionnaud; 
--- Müller: L'Oréal termékek; 
--- DM: MaxFactor és MaxFactor Max Colour Effect termékek, Maybelline, L'Oréal, SHE/Alverde;
- Ékszerek: I am, Six (meg esetleg Orsay);
- Enni, inni: KFC és McCafé;
- Egyebek: Butlers és Libri.

Mindenkinek jó vásárlást kívánok, remélem tudtam segíteni ezzel a pár gondolattal és nem állt szándékomban senkit sem megsérteni. Nemsokára jön egy szerzeményes poszt is, addig is, sziasztok!

Nektek van saját stratégiátok? Mentek Glamour napozni? 
Mulberry

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése